+359888000187 info@hidroremont.com
Качествен и бърз ремонт на покриви с 10 години гаранция!

Ремонт на покриви

Пазарът в България

Строителната индустрия в България е с най-високия си темп на растеж през последните няколко години. Ръстът е във всички сфери на строителния свят, било то инфраструктурни, промишлени или жилищни. Този експоненциален растеж също предизвика няколко предизвикателства пред строителните специалисти, което ги мотивира да погледнат по-нови подходи за справяне с подобни предизвикателства.

В последно време хидроизолацията (включително покривното покритие) отбеляза две различни промени в подходите: Нови технологии, и нови концепции: Въвеждането на синтетични мембранни покривни системи в България е една стъпка напред към този нов подход. С високо качество, най-съвременните технологии като хидроизолационни покривни системи на основата на PVC мембрана, могат да добавят сериозна стойност, към недвижимото имущество.

За технологията

По-конкретно, винил е „поливинилхлорид.“ PVC е молекула, състояща се от въглерод, водород и хлор (взета от сол). Много от тях, които са били инсталирани преди повече от 20 години, се ползват и до днес. Виниловите мембрани за покривни приложения са разработени за първи път в Германия и Швейцария през 60-те години на миналия век и пристигат в Северна Америка през 70-те години. Използването на винилови мембрани в покривите с нисък наклон нарасна значително и бързо в Северна Америка.

Тогава виниловите мембрани бяха първите еднослойни покривни продукти, които получиха стандартно наименование D4434 от Американското дружество за тестване и материали (ASTM). ASTM D 4434 е публикуван през 1985 г. и оттогава е актуализиран няколко пъти. Термопластично предимство: Винил е най-известната термопластична мембрана на покрива. „Термопластичен“ означава, че когато се нагрява достатъчно, материалът временно се променя от твърдо в полутвърдо състояние, което позволява листовете или панелите, които се припокриват, да бъдат слети заедно и да се върнат в твърдо вещество при охлаждане, като се получава една непрекъсната мембрана.

Именно тази функция позволява шевните припокривания на виниловите покривни мембрани да бъдат слети или термозаварени заедно. За извършване на заваряване се използва специализирано заваряване с електрическо захранване, което е или самоходно или ръчно. Тези единици работят на електричество и впръскват нагрят въздух в областта на шева, омекотявайки повърхностите на мембраната. Валяк, който е или ръчен, или част от самоходния агрегат, притиска шева припокривайки ги заедно. Докато заварчикът се отдалечава от дадено място на шева, мембраната бързо се охлажда до температурата на околната среда и се прави термозаваряване (термо-синтез), осигурявайки водонепроницаема връзка.

Хидроремонт - ремонт на покривни конструкции

Нашата фирма разполага с най-добрите специалисти в областта на покривните конструкции,
доказа ли се в бранша с дългогодишния си опит.

Ако вече не Ви се занимава с покриви: